Refleksjonsnotat fra første kurs

Da var det aller første kurset dette semesteret straks ved veis ende. Jeg har skrevet et refleksjonsnotat, hvor jeg reflekterer over hva vi har lært, og hvordan det har vært.

Jeg har lært veldig mye nyttig, og ikke minst interessant første delen av dette semesteret. Foreleser Arne Krokan er utrolig flink til å lære bort om komplekse problemer vi står foran innenfor den digitale økonomiens tidsalder. Vi har lært om alt fra 3D printing til Kunstig intelligens. Det har vært interessant å reflektere over hvordan verden ser ut på dette tidspunktet, og hvordan den kommer til å se ut i fremtiden. Vi har sett på hvordan forskjellig teknologi kommer til å være med på å forme morgendagens hverdag.

  • 3D printere kommer til å brukes veldig mye til å lage alt. Kjøtt, proteser, hjerter, Klær, Stoler, hus og Pistoler. Det er ikke mye 3D printere ikke kan lage i dag, og jeg tror nok ikke at de kommer til å avta med det første.
  • Blockchain er nok også kommet for å bli. Vi har allerede sett en stor vekst når det kommer til kryptovaluta, med Bitcoin i spissen. Dette vil nok bli mer og mer vanlig fremover, og vi kommer nok til å se mindre fysiske penger.
  • Kunstig intelligens er et tema vi har snakket veldig mye om, og det er noe som jeg ikke visste så mye om fra før. Hvordan den kan brukes til selvlæring, maling, kjøre biler, og alt mulig er for meg helt utrolig.
  • Plattformer er et tema som er tatt mye opp av lærer. Og dette gjelder spesielt når det kommer til digitale plattformer. Vi har lært om hvordan store digitale plattformer som Facebook, Twitter og Airbnb bruker massespredning og kommunikasjon til å nå ut til så mange som mulig. Selvfølgelig blir de aller største plattformene og selskapene også spredd via WOM eller Word of Mouth. Men de blir også spredt i stor grad på internett.

Jeg klarer ikke få med alt på dette notatet, men i bunn og grunn: Så går jeg ut av det første kurset med masse ny kunnskap, iver til å lære mer, og ikke minst motivasjon frem mot de neste delene av semesteret. Blogginnleggene har også gitt meg struktur, og tvunget meg til å sette meg ned for å reflektere over hva vi faktisk lærte i timen. Det har funket veldig fint for min del.  Arne Krokan har i tillegg vært en aldeles flott foreleser, og jeg gleder meg masse til veien videre!

4 thoughts on “Refleksjonsnotat fra første kurs”

  1. Pingback: Refleksjonsnotat fra første kurs | DIG2100 (2103)

  2. Så gøy å lese at du har lært så mye, og ikke minst at du er klar for mer i de neste modulene!

    Gleder meg til å lese innleggene dine videre:D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *