Min digitale hverdag

Vi etablerer alle forskjellige digitale profiler over en rekke med forskjellige sosiale nettverk i gjennom livet. Vi legger samt igjen faglige spor over alt, både digitalt og analogt. Jeg har benyttet meg av mange forskjellige digitale plattformer opp igjennom årene.

Blogging

Blogging er noe jeg aldri tidligere hadde prøvd. Men når lærerne la dette frem ved starten av semesteret gikk jeg inn med et åpent sinn. Brukte en kveld på å sette opp, og en dag på hvordan den skulle se ut. Videre begynte jeg med kanskje det aller vanskeligste med hele opplegget. Det å faktisk skrive faglige tekster. I etterkant har jeg sett at dette har vært en utrolig flott måte å lære på. Blogginnleggene tvinger meg til å sette meg ned, og faktisk reflektere over hva vi nettopp hadde om i timen. Det gjør det også veldig mye enklere å få alt ut i verden. Jeg får opp innleggene som folk i klassen skriver, leser og legger igjen en kommentar her og der. Dette hyperlinkes hele veien, slik at vi alle sammen får så mye publisitet som mulig.

Royalty free: Unsplash

Digitale profiler

Jeg har vært innom mange sosiale plattformer på nett. Alt fra Facebook, Instagram og Twitter til Vine. Jeg var til og med en del av Nettby tilbake i 2007. Men de plattformene som tar opp det meste av min tid i dag, er Facebook, Instagram, Twitter og Linkedin. De tre første bruker jeg som regel kun for å følge med på omverden, holde kontakt med venner og for å følge med på hva som skjer innenfor arenaer hvor jeg interesserer meg.

Den sistnevnte plattformen, Linkedin er dog en plattform jeg aktivt begynte å bruke for et par år siden. Det er en ufattelig flott plattform, hvor jeg dyrker forhold på jobb-fronten. Det er noe som har funket veldig godt for meg, og det gir meg muligheten til å holde kontakt med folk jeg har jobbet med, folk jeg jobber med, og hva som kan være potensielle arbeidsplattformer i fremtiden.

Linkedin er også en flott plattform for å dele hva man er interessert i, og ting du mener andre i din krets burde få med seg. Nettsiden har i alle fall spilt en stor rolle for meg når det kommer til de digitale blogginnleggene mine, og spredningen av disse. Linkedin gjør det altså veldig mye enklere å få innleggene ut i verden. Jeg får ofte opp innleggene som folk i klassen skriver i feeden min, leser de og legger igjen en kommentar her og der. Kommentarene hyperlinkes hele veien, slik at vi alle sammen får så mye publisitet som mulig.

Informasjonsinnhenting

Det finnes veldig mange steder vi kan hente informasjon fra når vi skal skrive oppgaver og lignende. Siden jeg kanskje har brukt mest når jeg skriver oppgaver, er statistisk sentralbyrå sine sider. Her finner du statistikk om alt og ingenting, og det er svært oversiktlige nettsider.

Skjermdump: SSB 12.Feb. 2020

Digitale verktøy

Tidligere år har jeg brukt veldig mye Word og notatbøker når det handler om å holde styr på notatene mine. Men de siste årene har jeg kun brukt programmet ‘OneNote’ og notater på papir som en blanding. Når det nærmer seg eksamen lager jeg i tillegg digitale «Flash Cards» jeg bruker til å pugge etc.

Google Docs er også et program jeg har begynt å bruke i nyere tid. Programmet gir meg muligheten til å kunne dele mine funn med kollokviegruppen eller mine medstudenter generelt, og det er en god måte hvor du kan holde styr på notatene dine. Det er viktig å bygge nettverk hele tiden, for hvem vet. Den du er på kollokviegruppe med, kan i fremtiden ende opp som din arbeidskollega. Da er det viktig å vite hvordan man samarbeider på best mulig måte.

Hvilke digitale plattformer og verktøy bruker du i hverdagen?

Kilder:

SSB.no. 2020. “Hjem: SSB sine nettsider.” https://www.ssb.no/

2 thoughts on “Min digitale hverdag”

 1. Pingback: Min digitale hverdag | DIG2100 (2103)

 2. Du skriver en veldig fin innledning her som skaper en fin overgang til teksten videre. Du skriver oversiktlig og gir en god innføring i hvilke digitale verktøy og plattformer du bruker i din hverdag.

  Veldig gøy å lese at du også var på Nettby, only 90s kids will know:D

  Småpirk:
  “arbeidsplattformer i fremtiden” – kanskje lurt å endre dette til arbiedsplasser.
  “Kommentarene hyperlinkes hele veien, slik at vi alle sammen får så mye publisitet som mulig.” – du skrev ca det samme både under blogg og under digitale profiler, kanskje lurt å kun ha det en plass.

  Gleder meg til å lese flere av innleggene dine:D

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *